Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Adventi koncert a Józsefvárosi Galériában

Bluegrass-gospel gyerekkórus lépett fel kerületünkben

2017. december 04. hétfő

A Csillagkórus, az első magyar bluegrass-gospel gyerekkórus – amely az utóbbi két esztendőben megalkotta első nagylemezét – múlt pénteken lépett fel a Józsefvárosi Galériában. Az ünnepi hangulathoz nagyszerűen illeszkedik a kórus által képviselt műfaj, hiszen több vallási eredetű dalt is elénekeltek a koncerten megjelent vendégeknek.

Balogh Eszter, a különleges hangzásvilágú zenei stílust képviselő Csillagkórus vezetője elmesélte, hogy hét éve alakult meg a gyermekekből álló formáció, amely az elmúlt években nagy sikereket ért el. „A Galéria egyik munkatársa még a nyáron megkért bennünket, hogy az adventi időszakban jöjjünk el, és szerezzünk örömet a Józsefvárosban élőknek. Ezt a műfajt egyedüliként képviseljük az országban, így főleg az ünnepi időszakban kapunk sok meghívást. A kórusunkban zömében középiskolás diákok vesznek részt, de a nagy sikerre való tekintettel az utánpótlást folyamatosan keressük és kutatjuk” – fűzte hozzá a kórus vezetője.

„Lélekben és érzésben az adventre hangolódva adott koncertet Galériánkban a Csillagkórus” – mondta el Billing Gyöngyi, a Józsefvárosi Galéria művészeti munkatársa. „Ez az a műfaj, amit fiatalok és idősek egyaránt kedvelnek, ezért mindenképpen jó választás volt, hogy meghívjuk őket Galériánkba” – tette hozzá Billing Gyöngyi. 

Fotó: Szirmai Norbert/ Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben