Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Látni és látszani 2017 – Egymásért

Ingyenes látásvizsgálat és autószerviz a biztonságos közlekedésért

2017. december 05. kedd

Télen rosszabbak a látási viszonyok, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is kampányt indított a Látni és látszani 2017 – Egymásért címen. A programnak köszönhetően a gépjárművezetők ingyenes szemvizsgálatot és autószervizt vehetnek igénybe az akció partnercégeinél. Józsefvárosból három optika csatlakozott a programhoz.

2012-ben csatlakozott Magyarország az Európa szerte sikeres „Látni és látszani” baleset-megelőzési kampányhoz. Az ORFK és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett akció keretében az autósok ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt, valamint autóik világítástechnikai berendezéseit is díjmentesen vizsgáltathatják át a programhoz csatlakozott optikáknál és szervizekben.

A december 8-ig tartó akció célja, a gépjárművezetők figyelmének felhívása a téli időjárás során megváltozott látási és útviszonyok miatti fokozott baleseti veszélyhelyzetekre, valamint az erre való felkészülésre: többek között a téli gumiabroncsok, a fényszóró berendezések, valamint az ablaktörlő gumilapátok kifogástalan működésének fontosságára. Ezen felül az év ezen időszakában kiemelt figyelem irányul a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésbiztonságára is, tekintve, hogy ők a közlekedés „legvédtelenebb” résztvevői.

Az akció további részleteit és a partnerek listáját a www.latnieslatszani.hu weboldalon találja.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben