Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A rendőrség a károsultak jelentkezését várja

Olvasás helyett lopni mentek a könyvtárba

2017. december 07. csütörtök

A józsefvárosi rendőrök elfogták azt a három személyt, akik rendszeresen meglopták a Szabó Ervin Központi Könyvtár olvasóit. A tolvajok főként őrizetlenül hagyott műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Ellenük rendőrségi eljárás indul.

A VIII. kerületi rendőrkapitányságára október 20-án érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a könyvtár olvasótermében egy látogatótól elloptak egy laptopot – olvasható a rendőrség weboldalán. A könyvtár biztonsági kameráinak felvételei alapján a nyomozók beazonosították az elkövetőket, egy 24 éves és egy 19 éves férfit valamint egy 26 éves nőt, akik a rendelkezésre álló adatok szerint októberben és novemberben rendszeresen loptak laptopot, mobiltelefonokat, bankkártyát és készpénzt a könyvtár olvasóitól.

A józsefvárosi nyomozók december 5-én a feltételezett elkövetők lakóhelyén házkutatást tartottak, ám nem találták őket a lakásban. A két férfi aznap feladta magát a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, míg a nőt Dabason az élettársa lakásán fogták el a rendőrök.

A két férfit és a nőt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfiak előzetes letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezik.

A józsefvárosi rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akikkel szemben a Szabó Ervin tér 1. szám alatti könyvtárban hasonló bűncselekményt követtek el, de még nem tettek bejelentést.

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben