Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Józsefvárosi Zeneiskola hegedűtanárát is elismerték

A legjobb zenetanár díja 2017

2017. december 13. szerda

A Kis Virtuózok Alapítvány kuratóriuma 2017-ben is három zenepedagógus munkáját ismerte el A legjobb zenetanár díjával, valamint első alkalommal egy posztumusz díjat is odaítéltek. A díjakat Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi Junior Prima-díjas zongorista közös, teltházas koncertje után adták át a Művészetek Palotájában. Kitüntetést vehetett át Szászné Réger Judit is, aki mintegy ötven éve a Józsefvárosi Zeneiskola nagy népszerűségnek örvendő hegedűtanára.

A legjobbakat keressük zenetanárban, zenepalántákban, mesterekben, tanítványokban, azok között az emberek között, akik támogatni akarják a magyar kultúrát. A magyar kultúrának az életben maradása, gyarapodása, erősödése azon múlik, hogy időben felfedezzük-e a fiatal tehetségeket, akik majd a legjobbak lesznek – mondta el videóüzenetében Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere az ünnepélyes díjátadón.

Kitüntetést vehetett át Ácsné Szily Éva, a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára, a Virtuózokból ismert Bácsy-Schwartz Zoltán, Veér Lili, Sándor Zoltán és Váradi Gyula volt és jelenlegi mentora. A 45 éves szakmai múlttal rendelkező oktató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatvezetője és didaktika tanára.

Szintén A legjobb zenetanár díjának 2017-es kitüntetettje Szászné Réger Judit, aki közel ötven éve a Józsefvárosi Zeneiskola igen nagy népszerűségnek örvendő hegedűtanára. 1992-ben megalapította a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok zenekarát. Számottevő oktatói munkája során több tanítványa: Kiss Zoltán, Oláh Ernő és Székely Anna Lilla is a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató középdöntőse és döntőse lett.

A legjobb zenetanár díjának tulajdonosa lett még a csíkszeredai Salamon Réka, akinek munkája meghatározó a székelyföldi klasszikus zenekultúra hagyományainak ápolásában. Posztumusz díjazott lett Gábor József októberben elhunyt Liszt-díjas zongoraművész.

Peller Mariann, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója az ünnepélyes díjátadón elmondta, hogy a díjjal fel szeretnék hívni a figyelmet arra az áldozatos munkára, mellyel a zenetanárok támogatják, segítik a fiatalok pályára kerülését.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben