Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megtérült a bűncselekmény kára

Lakásánál fogták el a betörőt

2017. december 20. szerda

Közel 750 ezer forint értékű zsákmánnyal távozott egy józsefvárosi lakásból az a betörő, akit nem sokkal később lakása ajtaja előtt kaptak el a rendőrök. A gyanúsítottnál talált értékeket visszaszolgáltatták jogos tulajdonosuknak. A bíróság december 9-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását - olvasható a Zsaru magazinban.

A betörő december 6-án befeszítette egy józsefvárosi lakás ajtaját és onnan egy tévével, 6 pár női cipővel, fehérneműkkel, farmernadrágokkal, ékszerekkel, karórával távozott.  

A rendőrök a térfigyelő kamerákon keresztül látták, ahogy egy férfi tévével taxiba száll – mondta Varga Valentin hadnagy, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója a magazinnak. A kamerafelvételek alapján megtalálták a sofőrt, aki elmondta, hogy egy Práter utcai, 15 emeletes épület előtt tette ki az utast. A nyomozók a ház biztonsági kameráján látták, hogy a tévével érkező férfi nem száll liftbe, a lépcsőn indul el felfelé. Átvizsgálták az első két szint lakóit és eljutottak a lakáshoz amelyről azt feltételezték, hogy a gyanúsított otthona lehet, ám a 29 éves B. Rudolf bérlő nem volt otthon.

A rendőrök figyelték a lakást, majd amikor B. Rudolf megjelent, elfogták. A férfi kabátja alól csavarhúzó, feszítővas, valuta, illetve műszaki cikkek, ékszerek és egy tablet került elő. A nyomozók bekapcsolták a táblagépet és beazonosították a tulajdonost, aki tőlük tudta meg, hogy aznap feletörték a lakását. Mivel előkerültek a korábbi betörésekből származó értékek is, mindkét bűncselekmény kára megtérült, a tárgyakat visszaadták tulajdonosaiknak. B. Rudolf ellen a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított, a bíróság december 9-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Az elkövetési módszer hasonlósága, valamint a gyanúsítottnál lefoglalt tárgyak arra utalnak, hogy a férfi vagyon elleni bűncselekményekből tartja el magát – értékelte az intézkedést Molnár Gábor alezredes. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője szerint több olyan bűncselekményt vizsgálnak, amelyek beleillenek ebbe a profilba, és nem kizárt, hogy a két bűncselekmény mellett más betörések is a számlájára írandók. Az év elején a józsefvárosi Palotanegyedet fosztogató betörőcsapatot sikerült elfognunk, december elején egy újabb sorozatnak lett vége B. Rudolf azonosításával.

Forrás: Zsaru magazin

Fotó: Erdei Mihály/Rendőrség

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben