Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szieszta a Kesztyűgyárban

Új programok várják nyáron a gyerekeket

2011. július 14. csütörtök

A nyári szünet beköszöntével hétköznap délelőtt is sokszínű programokkal várja a gyerekeket a Kesztyűgyár. A felnőtteknek szóló programok továbbra is megmaradnak, ugyanakkor a fiatalok számára újdonsággal is szolgál a ház.

A vakáció hétköznapjain is számos lehetőség nyílik a gyerekek számára, hogy élményekkel gazdagodjanak. Az állandó internetezési lehetőség, játék és sportolás mellett azonban új képességfejlesztő, tehetségkutató program is várja a gyerekeket. A legnépszerűbbnek a Digitális és nyomtatott Világ elnevezésű foglalkozás bizonyul, mely hetente kétszer van. A foglalkozás keretében, az első napon a gyerekek mind papíron mind elektronikus módon megírhatják élményeiket, életükkel, környezettükkel kapcsolatban, vagy bármilyen őket érdeklő témában. Majd a második napon, kamerával, fényképezőgéppel kimehetnek a szabadba és megörökíthetik, amit érdekesnek, fontosnak tartanak, kifejezve saját egyéniségüket, kreativitásukat. A Kesztyűgyár dolgozóinak célja, hogy a fiatalok motiváltak legyenek és sikerélményben gazdagodjanak, ezért újságban kívánják megjelentetni a legjobb írásokat, és a későbbiekben kisfilm készítésére is buzdítani kívánják a gyerekeket. Az első ilyen újság Kesztyűgyár a legjobb vár címmel ezen a héten jelenik meg. A másik népszerű foglalkozás a hip-hop táncóra, mely szintén motiváló lehet a fiatalok számára, továbbá a havonta megrendezésre kerülő rap versenyen, melyen a továbbjutók illetve a végén nyertesnek kikiáltott csapat, fellépési lehetőséget kap az ősszel megrendezésre kerülő Magdolna napi fesztiválon, ahol honorálják is előadásukat. E mellett Örömzene címmel a zene iránt érdeklődő gyerekek is teret kapnak, de kézműves műhely, és kirándulás is várja a fiatalokat a nyári hónapokban. A felnőttek számára pedig továbbra is működik az álláskereső klub, az alapfokú számítástechnikai tanfolyam mely tekintettel a képzés népszerűségére, a korábbi célok mellett olyan szempontok is helyet kaptak, mint a felzárkóztatás, mely lehetőséget biztosít minden korosztály számára az alapfokú számítógép-kezelői ismeretek elsajátításában. Illetve a női csoportos főzés, életmód tanácsadás, és tornaóra is várja az érdeklődőket. A havonta jól bevált bolhapiac, és családi nap is hasznos, kellemes közösségi időtöltést nyújt a lakosságnak. A megvalósuló programok célja nyáron is, a közösségépítés és a helyi identitás erősítése, illetve a Magdolna negyed bevonása Budapest kulturális vérkeringésébe.  

Fellépők kerestetnek!

Ha ismersz olyat, vagy magad is előadnál valamit, akkor itt a lehetőség. 2011. szeptember 2-3 án lesz a Magdolna Napok Fesztivál, amelyre várjuk a jelentkezésed! Lehetsz énekes, bohóc, művész, lehet zenekarod, vagy csak azt gondolod, hogy van valami a tarsolyodban, akkor várunk! Jelentkezni: info@kesztyugyar.hu e-mail címen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben