Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Délelőtt az iskolások, délután és hétvégén a családok csúszkálnak

Közkedvelt a Horváth Mihály téri jégpálya

2018. január 09. kedd

A kerületi lakosok és az idelátogató turisták körében is népszerű a józsefvárosi jégpálya – jelentette ki a pályát üzemeltető egyik szakember. Délelőtt kizárólag iskolai csoportokat fogadnak, ám a délután és a hétvége a családoké. Ki is használják a téli sportot szerető lakosok, hiszen a rövid karbantartási időn kívül szinte mindig vannak a jégen. Ott jártunkkor a Grundsuli diákjai rótták a köröket.

A Molnár Ferenc Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik hatodik osztályos csoportja vidáman csúszkált a korcsolyapályán január 8-án valamivel dél után.

Az őket kísérő osztályfőnök, Boltuzitsné Szirmai Csilla szerint nagyon jó kezdeményezés volt az önkormányzat részéről, hogy a kerületben is legyen jégpálya. Mint lapunknak elmondta: már tavaly is kint volt az osztály, és idén is tervezik, hogy jönnek még, hiszen nagyon jó közösségépítő program ez az iskolásoknak. „Tanár néni, jöhetnénk minden nap” – szólalt meg a háttérből az egyik diák, amikor már nem sok volt hátra a korcsolyázásra szánt időből.

A jégpálya reggel 8-tól 14 óráig az iskoláké. Ki is használják, sorra jelentkeznek be, a naptár pedig hamar megtelik – tudtuk meg az egyik pályaüzemeltetőtől. A legtöbben a szomszédban lévő Fazekas iskolából jönnek, de népszerű a pálya a Lakatos, a Molnár, a Losonci, a Németh, a Deák-Diák és a többi iskola körében is. 14 és 15 óra között pályakarbantartás következik.

„Szükség van rá, hogy a délután érkező családok számára is ugyanolyan jó minőségű legyen a jég, mint délelőtt” – tette hozzá Lakatos György, aki azt is elárulta, hogy a legtöbben délután 16 és 19 óra között érkeznek a kivilágításnak köszönhetően este 20 óráig üzemelő pályára.

„Hétvégén is sokan kilátogatnak a pályára: a legifjabb korcsolyázó mindössze kétéves volt, de szépkorúak is megfordultak már nálunk” – mesélte az üzemeltető. A kerületi lakosok a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából ingyen csúszkálhatnak, de érdekesség, hogy egyre több turista is megfordul a Horváth Mihály téri jégen, ahol korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség.

Fotó: Ványi Ákos, Baranyai Attila, Bányai Rudolf/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben