Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint hatvan éve Józsefvárosban

A kilencvenöt éves Németh Lajosnét köszöntötték

2018. január 12. péntek

A Vas megyében született Németh Lajosné átvészelte a II. világháború borzalmait, valamint az 56’-os forradalmat is. Hosszú éveket dolgozott a rendőrség kötelékében vidéken és a fővárosban egyaránt. Az évtizedek óta kerületünkben élő szépkorú asszonyt Kaiser József önkormányzati képviselő köszöntötte a jeles nap alkalmából.

Németh Lajosné, leánykori nevén Ozsvát Karolina 1922. november 22-én látta meg a napvilágot Szombathelyen. Édesapja katonatisztként, édesanyja pedig háztartásbeliként tevékenykedett. Alapfokú és középfokú tanulmányait is szülővárosában folytatta, ahol megszerezte a közgazdasági technikumi végzettséget. Első munkahelye a szombathelyi városházán volt, ahol adminisztrátorként alkalmazták, innen került hasonló munkakörbe, a rendőrség kötelékeibe. Egy továbbképző szakmai tanfolyam sikeres elvégzése után a fővárosban kapott állást az Országos Rendőr-főkapitányságon, de a II. világháború kitörése miatt visszaköltözött Szombathelyre. Ebben az időszakban ismerkedett meg későbbi férjével, aki szintén a rendőrség állományához tartozott, és akit politikai meggyőződése miatt a háború után nem sokkal leszereltek. Az ötvenes évek elején költöztek Józsefvárosba, a Visi Imre utcába, onnan pár év múlva abba az Orczy úti lakásba, ahol Karolina néni jelenleg is él. Az idős hölgy 1978-ban vonult nyugdíjba, amelynek első öt évében a Rigó utcai nyelvvizsga-központban dolgozott.

A most kilencvenöt éves Karolina néninek két fia született, akik két unokával örvendeztették meg. Az ünnepelt legnagyobb boldogsága, hogy első dédunokájának világra jöttét várhatja.

Az ünnepeltet Kaiser József önkormányzati képviselő köszöntette, aki kiemelte: „Fontos, hogy az időseket nagy becsben és tiszteletben tartsuk. Tapasztalatukra és tanácsaira nagy szükségünk van, hiszen ők azok, akik megalapozták a mi életünket. A most kilencvenötödik születésnapját ünneplő idős nénit egy gyönyörű virágcsokorral, és azOrbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel köszöntöttük” – tette hozzá a képviselő. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben