Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felolvasás, filmbejátszás és közös éneklés

Diákok emlékeztek a 140 éve született Molnár Ferencre

2018. január 17. szerda

A gyermekkönyveit gondozó Móra Kiadó megemlékezést szervezett a népszerű író születésének 140. évfordulója alkalmából a Hatszín Teátrumban. A programon a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjait is vendégül látták.

A megemlékezésen szó esett az egy ideig a Pál utca közelében, a József körúton lakó Molnár Ferenc életéről, munkásságáról, műveiről és filmbejátszásokat is láthattak a résztvevők. Az interneten keresztül az eseményt bárki követhette határainkon innen és azon túl. Emellett online bejelentkeztek nemzetközi felolvasók, így különféle nyelveken rövid részletek hangoztak el az író könyveiből.

A program meghívott vendégei voltak Geszti Péter és Dés László, a Vígszínházban bemutatott A Pál utcai fiúk zenés darab alkotói, valamint Emőd Teréz és Kómár Éva, a Petőfi Irodalmi Múzeum A Pál utcai fiúk kiállításának kurátorai és Dóka Péter, a regény szerkesztője is. A program egy nagy közös énekléssel zárult. Dés László zongorázott és vele együtt énekelték: „A grund mi vagyunk!”.

Ajándék kötet a józsefvárosi diákoknak A Pál utcai fiúk című ifjúsági regény 1907-ben jelent meg – 1906-ban, a Tanulók Lapja című ifjúsági folyóiratban folytatásokban már közölték. Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb regény, külföldön is nagy ismertségnek örvend. 2016 decemberében minden józsefvárosi iskola 4. osztályos tanulója ajándékba kapta Molnár Ferenc regényét az önkormányzat jóvoltából.

Fotó: Molnár Ferenc iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben