Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A mulatozás, lakomák, vidámság időszaka

Józsefvárosi iskolások készítettek farsangi álarcokat

2018. január 24. szerda

A hagyományok szerint a farsangi időszak az önfeledt mulatozás, dús lakomák ideje. A január hatodikától február tizennegyedikéig tartó ünnepi időszak egyik legjellegzetesebb eleme, hogy az emberek a mulatságokon álarcot öltenek. Január 23-án délelőtt a Losonci Téri Általános Iskola második évfolyamos diákjai készítettek farsangi álarcokat a Józsefvárosi Galériában.

A farsang eredetéről, jellegzetességeiről, és az ehhez az időszakhoz kapcsolódó népi hagyományokról is mesélt Sipos Orsolya múzeumpedagógus, a Józsefvárosi Galéria munkatársa a Losonci Téri Általános Iskola diákjainak.

„Meginvitáltuk a józsefvárosi és a környékbeli kerületek oktatási intézményeinek tanulóit a Galériába, egy maszkkészítéssel egybekötött ismeretterjesztő programra. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, hiszen szárnyra kelhetett a kreativitásuk, és a fantáziájuknak sem szabott semmi határt. Érdekes alkotások születtek, amelyek elkészítése után játszottunk is velük” – tette hozzá a múzeumpedagógus.

Némethné Horváth Ilona, a Losonci Téri Általános Iskola fejlesztőpedagógusa kísérte el a diákokat a Józsefvárosi Galériába. „A 2. v osztályos gyerekek már nagyon várták, hogy eljöhessenek ide és álarcokat készíthessenek. Az elmúlt másfél órában a gyerekek megismerhették a farsang eredetét és hagyományait, valamint a maszkkészítés rejtelmeit. Nagyon hálásak vagyunk, hiszen a program által nem csak a tudásuk bővült a gyermekeknek, hanem a kreativitásuk is” – hangsúlyozta a pedagógus.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros Újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben