Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A magyar kultúra napja alkalmából

Ruva Farkas Pál festménykiállítása a Napházban

2018. január 26. péntek

Ruva Farkas Pál cigány festő, képíró alkotásaiból nyílt kiállítás január 25-én a józsefvárosi Napházban. A hatvanhatodik születésnapját ünneplő művész A magyar kultúra napja alkalmából hozta el festményeit kerületünkbe. Az alkotó izgalmas és rendhagyó tárlatvezetést is tartott a megjelenteknek.

„A képeim társadalmi és politikai üzenetet is hordoznak. A holokauszt és Trianon egyaránt megjelenik a festményeimben, amelyek óriási hatással voltak a magyar történelemre. Az alkotásaim azt sugallják, hogy erőteljesen bízom a magyarság és a cigányság felemelkedésében” – mondta el Ruva Farkas Pál, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Aranytollas újságíró, aki nem mindennapi módon éli meg és veti vászonra roma identitását.

A magyar kultúra napja alkalmából megrendezésre kerülő kiállítást Kathy-Horváth Lajos, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg. „Ami Ruva Farkas Pál tollából származik, az most a festővásznon is megjelenik, vagyis a költészetét konvertálta át az ecset segítségével. A tárlatvezetés során kitárulkozott a művész sajátos és egyéni képi világa, ami valóban egyedivé teszi az alkotót és annak munkásságát” – fűzte hozzá a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.

Fotó: Nyáry Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben