Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fából faragott…

Lakatos György koncert-előadása a Józsefvárosi Galériában

2018. február 05. hétfő

Nagy érdeklődéssel várták a gyerekek pénteken délelőtt Lakatos György fagottművész koncert-előadását a Józsefvárosi Galériában. A vidám hangulatú rendezvény egyik nem titkolt célja az volt – a gyermekek kulturális szórakoztatásán kívül –, hogy ezt a hangszert minél szélesebb körben népszerűsítsék a fiatalok körében.

Mese, játék, és rejtvény – ezekkel a szavakkal lehet összefoglalni a Fából faragott… című, zenés előadást, amelyet Lakatos György fagottművész és három növendéke tartott mintegy ötven alsó tagozatos diáknak február 2-án a Józsefvárosi Galériában.

A Zeneakadémia egyetemi docense és tanszékvezetője szerint a gyerekek nagyon kíváncsiak és nyitottak a fagott megismerésére és szeretik, ha erről a komoly hangszerről kicsit könnyedebb stílusban beszélgetnek.

„Ez egy interaktív előadás, amely által megismerhetem a gyerekek gondolatatit a zenéről és a hangszerről. A Józsefvárosi Galériában megjelent gyerekeknek játszottunk barokk és reneszánsz zenét, de modernebb darabokat is. A kérdésekre meglepően sok jó választ kaptam a közönség soraiból” – hangsúlyozta a fagottművész.

Tihanyi Imre, a Práter utcában található Örömhír Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára szerint nagyon fontos, hogy a gyermekek ehhez hasonló vidám hangulatban szerezzenek kulturális élményeket. „Diákjaink nagyon élvezték Lakatos György produkcióját, meg is ajándékozta őket egy-egy jó válaszért cserébe. A zenei darabok pedig ámulatba ejtették a tanulókat” – fűzte hozzá a pedagógus.  

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben