Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint százharminc filmet neveztek

4. Magyar Filmhét a Corvin moziban

2018. február 07. szerda

Szabó István Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével vette kezdetét a 4. Magyar Filmhét február 7-én a Corvin moziban. Az eseményt, mely február 11-ig tart, a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával rendezik meg. A Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadójára március 11-én kerül sor.

A Magyar Filmhét elsődleges célja, hogy a filmszakma képviselői és a nagyközönség is megismerhesse a 2017-ben elkészült játék-, tévé-, kisjáték-, dokumentum- és animációs filmeket. Az idei filmhétre minden korábbinál több nevezés érkezett, így öt kategóriában összesen 131 filmet láthat a közönség. A tavalyi év mind a tizennyolc nagyjátékfilmjét levetítik majd, így az érdeklődők megnézhetik vagy újranézhetik többek közt a frissen Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekrőlt, a Kincsemet, a Viszkist, a Brazilokat, a Pappa Piát és az Aurora Borealist is. A nagyjátékfilmek mellett négy tévéfilm, ötvenkilenc dokumentumfilm, huszonegy kisjátékfilm, és huszonkilenc animációs film szerepel az idei kínálatban.

A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmek és alkotók összesen huszonhárom kategóriában versenyeznek majd. A díjakat a seregszemle végén, március 11-én, ünnepélyes keretek között adják át a Vígszínházban.

Fotó: Nedbál Miklós/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben