Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kést fogott az őt tetten érő biztonsági őrre

Vádat emeltek a kerékpártolvajjal szemben

2018. február 09. péntek

A 41 éves férfi több ízben követett el kerékpárlopást. Legutóbb tavaly szeptemberben próbált meg elkötni egy biciklit egy józsefvárosi társasház zárt udvaráról, az őt tetten érő biztonsági őrre pedig kést fogott. A VIII. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amelyért 6 év szabadságvesztést is kaphat.

A vádirat szerint a férfi szeptember 20-án éjjel felfeszítette egy józsefvárosi társasház bejárati ajtaját, majd megpróbálta levágni az ott tárolt, lezárt kerékpárról a lakatot. Amikor a társasház biztonsági őre őt tetten érte értesítette a rendőrséget. Az őr próbálta a vádlottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartani, közöttük szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott elővett egy kést és azt az őrre fogta. A dulakodás során a vádlott fellökte az őrt, ezután pedig elhagyta a helyszínt. A menekülő férfit a kiérkező rendőrök fogták el, és nála a kést, valamint az elkövetéshez használt fogót is megtalálták.

A vád szerint a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott a fenti eseten kívül, rövid időn belül öt másik kerékpárlopást is elkövetett, ezért a VIII. Kerületi Ügyészség őt összesen 6 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amely bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt is – a 6 év szabadságvesztést is meghaladhatja.

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben