Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Szóljon Isten dicsőségére!”

Jótékonysági estély a Jézus Szíve-templom orgonájának javára

2018. február 12. hétfő

A Párbeszéd Háza adott otthont február 10-én annak a farsangi jótékonysági estélynek, melyet a Jézus Szíve Jezsuita Templom orgonájának javára rendeztek. A vendégeket – akiknek lehetőségük nyílt közelről megcsodálni a hangszerek királynőjét is – izgalmas előadások, finom falatok és kellemes zene fogadta ezen az éjszakába nyúló estén.

Az estély vendégeit Horváth Árpád, a Jézus Szíve-templom igazgatója köszöntötte. Emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy Isten sem csak egy eszme, hanem maga az élet, amihez hozzátartozik a farsangi időszakra jellemző vidámság és a jókedvű, meghitt együttlétek.

A templom orgonájával kapcsolatban elmondta: sikerült összegyűjteni a felújításhoz szükséges 5 millió forintos önrészt, ám további pályázati támogatásokra lesz szükség ahhoz, hogy az orgona megújulhasson, és mind a liturgiákon, mind a komolyzenei koncerteken Isten dicsőségéhez méltón szólalhasson meg. A rendezvény tehetségmustrával folytatódott, amelynek keretében bemutatkoztak a fiatal, jezsuita kötődésű közösségek. Meglepetéseként egy farsangi jelmezbe öltözött gyermekekből álló zenekar is színpadra lépett.

Ezt követően lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevők szemügyre vegyék és meghallgassák a felújításra váró orgonát, majd Hajdók Judit orgonaművész- és kutató tartott előadást az orgonák történetéről.

Az estély – amelyen Horváth Árpád atya okleveleket adott át mindazoknak, akik hozzájárultak a hangszer felújításához, egyben örökbe is fogadva a közel 600 síp egyikét – táncmulatsággal zárult, amihez a zenét a Hammond-orgonán játszó Premecz Mátyás, illetve a Kéknyúl jazzfunk együttes szolgáltatta.

Fotó: Orbán Gellért/Jézus Szíve Jezsuita Templom

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben