Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kilenc évtizede Józsefvárosban

A kilencvenéves Herczeg Istvánnét köszöntötték

2018. február 14. szerda

Születése óta kerületünkben él Herczeg Istvánné, aki február 5-én töltötte be kilencvenedik életévét. A mai napig jó egészségnek örvendő Sarolta nénit hétfőn Szilágy Demeter önkormányzati képviselő köszöntötte a kerek évforduló alkalmából.

Herczeg Istvánné – leánykori nevén Hoffmann Sarolta – 1928. február 5-én, Budapesten született. Édesapja szállodatulajdonos volt, olasz származású édesanyja pedig a nagyszülők húsüzemében dolgozott. A polgári iskola elvégzése után gimnáziumban tanult tovább, majd a háború miatt a tervein változtatni kellett. Egy adó és tb ügyekkel foglalkozó irodában helyezkedett el, amit később az ÁVO felszámolt.

1960-tól vállalkozóként tevékenykedik a mai napig. Igen, Sarolta néni korát meghazudtoló módon, nagyszerű szellemi frissességnek örvendve, adminisztrátori feladatokat lát el a vállalkozásában. 1959-ben ment férjhez, a frigyből egy lánya és egy fiú gyermeke született. Sarolta néni életének egyik legnagyobb tragédiája az, hogy 1961-ben elvesztette héthónapos kisfiát. A Horánszky utcában élő szépkorú néni nagyon szeret olvasni és kirándulni, de igyekszik munkával kitölteni a napjait.

„Az önkormányzat és én is nagyon fontosnak tartom, hogy az idősekre tisztelettel tekintsünk, és megbecsüljük őket” – mondta Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő, aki hétfő délután köszöntötte Sarolta nénit. „Egy gyönyörű virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel kedveskedtünk az ünnepeltnek, akinek életútja igazi példakép lehet minden ember számára” – fűzte hozzá képviselő.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben