Több mint két évtizede szolgálja ki a józsefvárosi vásárlóközönséget mindig friss és jó minőségű sertéshússal Barabás László. A férfi már a régi piac területén is hentesként tevékenykedett: a sok-sok év alatt megkedvelte Józsefvárost és az itt élőket egyaránt.
Barabás László a piac minden nyitvatartási napján gondosan ügyel arra, hogy a legszebb és legjobb minőségű sertéshússal várja a vásárlókat. Az egyéni vállalkozóként dolgozó férfi lapunknak kifejtette: a Józsefvárosban élők fokozottan figyelnek arra, hogy jó áron, a legjobb minőségű áruhoz jussanak.
„Tizennégy éves korom óta, vagyis már tanulóként idejártam a Teleki téri piacra, hogy elsajátíthassam a hentes szakma minden fortélyát. Az idő előrehaladtával először béreltem a volt főnökömtől az üzlethelyiséget, majd kis idő múlva megvásároltam tőle” – meséli Barabás László. Mint mondja: több vágóhíddal is kapcsolatban állnak, ahonnan mindig friss áruval tudják feltölteni a pultot. „Az oldalas, a lapocka és a darált hús a sláger a piacon, ezek a legkelendőbb áruk. A forgalmunk csütörtöktől szombatig erősnek mondható, illetve az ünnepnapok közeledtével is megnövekszik a vásárlóink száma. Vannak törzsvásárlóink is, akik már jól ismernek bennünket, az árunkat, ezért biztosak abban, hogy csalódásmentesen tudják elkölteni pénzüket” – fogalmazott a Lacihús üzlet tulajdonosa.
A hetven éve Józsefvárosban élő Láng István rendszeresen jár a Teleki téri piacra. „Sertéshúst csak ennél a pultnál vásárolok, mert az elmúlt években egyszer sem volt kifogásolható árujuk. Nem beszélve arról, hogy a pénztárcámat figyelembe véve, itt kedvező árakkal találkozom” – fűzte hozzá a Magdolna utcában élő férfi.
Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság