Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A nő egy plüssfigurában rejtette el a kristályt

Bérelt lakásból árulta a drogot

2018. február 28. szerda

Sok vendéget fogadott aznap este is M. Erika, amikor a józsefvárosi nyomozók a Készenléti Rendőrség segítségével rajtaütöttek bérelt lakásában. A hölgy csak addig tiltakozott a kései látogatás miatt, míg a rendőrök meg nem találták a lakást díszítő egyik plüssfigura gyomrában a 20 adag előrecsomagolt kábítószergyanús anyagot – számolt be az esetről a Zsaru magazin.

Februárban több rendőr is jelezte, hogy a Kálvária tér környékén végrehajtott ellenőrzések során több olyan embert igazoltattak, akik kábítószer hatása alatt álltak. A Nagy Béla főtörzszászlós által vezetett akciócsoport tagjai figyelni kezdték a teret, ahol több ismert drogfogyasztó is rendszeresen feltűnt. Rendre egy bizonyos társasház kapualjában tűntek el, majd egy-két perc után távoztak – közölte a Zsaru magazin. A rendőrök többüket előállították, majd a nyomozók a további információgyűjtés során megtudták, melyik lakásból veszik a „kristályt”. A beszerzett bizonyítékok és adatgyűjtés alapján be tudták azonosítani az eladót, a Kálvária térnél lakást bérlő M. Erikát.

Az akciót február 22-én este tíz órakor hajtották végre, a bérlő sok vendéget fogadott aznap este is. Ezért a terület lezárásában, az elfogás biztosításában a Készenléti Rendőrség emberei is közreműködtek – számolt be a részletekről a Zsaru magazin. M. Erika csak addig tiltakozott a kései látogatás miatt, míg a rendőrök meg nem találták a lakást díszítő egyik plüssfigura gyomrában a 20 adag előrecsomagolt kábítószergyanús anyagot. Találtak ötvenadagnyi előkészítésre, csomagolásra váró port is ebből az anyagból. M. Erikát elfogták és előállították. Ellene a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, a bíróság február 25-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben