Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkéntesek tettek esküt

Zászlóadományozás és elismerések a Polgári Védelmi Világnapon

2018. március 02. péntek

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Polgári Védelmi Világnap alkalmából március 1-jén ünnepséget tartott az Igazgatóság Dologház utcai épületében. Az eseményen – amelyen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka – önkéntesek tettek esküt, átadták a csapatzászlókat, valamint elismeréseket osztottak ki.

A Himnusszal kezdődött rendezvényen elsőként Czifra Ferenc alezredes, polgári védelmi felügyelő mondott ünnepi beszédet, majd az FŐTÁV Önkéntes Mentőcsoport tagjai, valamint az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálathoz és az Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylethez újonnan csatlakozott önkéntesek tettek esküt. 

Az eskütételt követően Góra Zoltán vezérőrnagy, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója csapatzászlót adományozott a FŐTÁV önkénteseinek.

A csapatzászlóra zászlószalagot helyezett el Góra Zoltán vezérőrnagy, Domokos Péter Budapest Főváros kormányhivatalának főigazgatója, Mitnyan György, a FŐTÁV vezérigazgatója, és Bakai Kristóf, a Budapest Mentőszervezet elnöke is.

A csapatzászlót Jákob János dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns Tábori Püspökség református püspöke, valamint Kótai Róbert százados, a Katolikus Tábori Püspökség püspöki titkára áldotta meg.

Az Ybl Katasztrófavédelmi Bajtársi Egylet és az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának végzős diákjai átadták a csapatzászlót az első éves hallgatóknak. Az utóbbi zászlóra Vass Gyula tűzoltó ezredes, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója helyezett el szalagot.

Ezután a Budapest Önkéntes Mentőszervezet csapatzászlóján helyezett el szalagot Kocsis Máté Budapest Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka a BMSZ eredményes tevékenységének elismeréseként.

Mitnyán György vezérigazgató köszöntőbeszédét Varga Ferenc dandártábornok szavai követték, majd okleveleket és elismeréseket adtak át. Az ünnepség zárásaként Góra Zoltán kívánt sok sikert az esküt tett önkénteseknek és gratulált az elismerésben részesülteknek.

Forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben