Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint száz gyermek mutatta meg tehetségét

Területi Ki Mit Tud? döntő a JEGYMI-ben

2018. március 06. kedd

Több mint száz gyermek részvételével rendezték meg a Budapesti és Pest Megyei Ki Mit Tud? 2018 elnevezésű területi döntőt a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskolában (JEGYMI). A résztvevő fiatalok öt kategóriában mutathatták meg tehetségüket, a legjobbak kvalifikálhatták magukat a március végi kiskőrösi döntőbe.

Zsúfolásig megtelt a Tolnai utcai oktatási intézmény tornaterme hétfőn délelőtt a tehetségkutató verseny kezdetén. Jenei Andrea, a JEGYMI intézményvezetője köszöntő szavaira már mindenki nagy érdeklődéssel figyelt, hiszen a résztvevők megismerhették a pontos versenymenetet. „Immár ötödik alkalommal szervezzük meg a vetélkedőt, amely az országos döntő területi megmérettetése: tizenhat csapat, vagyis körülbelül 130 diák érkezett Budapestről és Pest megyéből Józsefvárosba” – mondta el az intézményvezető.

A hétfő délelőtti versenyen kerületünket hat csapattal a JEGYMI képviselte.  „Mindenképpen fontos, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek is megmutathassák tehetségüket, és visszaigazolást kapjanak a zsűri részéről. Óriási lelkesedéssel készültek a gyerekek, hiszen az első helyezettek és a különdíjasok kvalifikálják magukat a március 27-i kiskőrösi döntőbe” – fűzte hozzá Jenei Andrea. 

A Budapesti és Pest Megyei Ki Mit Tud? 2018 elnevezésű területi döntőn a versenyzők vers, mese-báb-színdarab, ének-zene, tánc és rajz kategóriákban csillogtathatták meg képességeiket.

A területi döntő egyik zsűrielnöke Elek Ányos színész volt, aki harmadik éve látja el ezt a tisztséget. „A gyermekek szemében óriási öröm, őszinteség és elszántság látható. Csodálok minden versenyzőt és csapatot, valóban szívmelengető érzés látni ezeket a produkciókat, és amelyből kiderül, hogy ezeknek a közösségeknek óriási erejük van” – hangsúlyozta a mese-báb-színdarab kategória zsűrielnöke.  

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben