Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ötvenhat magyar példakép

Hazai hősök című könyv bemutatója Józsefvárosban

2018. március 09. péntek

Varga Attila Hazai hősök című könyvének bemutatóját tartották kedden este a józsefvárosi Nem Adom Fel Kávézóban. „A könyv ötvenhat olyan embert mutat be, akik szívós, kitartó munkával, áldozatos és példamutató élettel alkottak maradandót” – mondta Lévai Anikó köszöntőjében.

 „Van ápolónő, aki nappal beteg emberek segítségére van, esténként pedig énekesként kápráztatja el közönségét, de olvashatunk az első Oscar-díjasunkról (Rófusz Ferenc A légy című filmje 1981-ben kapta az elismerést a legjobb animációs rövidfilm kategóriában), akit az amerikai ceremóniára nem engedtek ki az országból. Külön nagy öröm számomra, hogy a könyvben nemcsak hírességek szerepelnek, hanem egyszerű, kétkezi munkások is, akik mesterségüket olyan magas szinten űzik, hogy akár nemzetközi ismertségre is szert tettek” – mondta a könyvbemutatóan a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó.

A könyv szerzője, Varga Attila, a Magyar Idők című napilap munkatársa kifejtette: munkája során nagyon sok olyan kivételes emberrel találkozott, akinek története példaértékű.

„Olyanokat szerettem volna bemutatni, akiknek életében sok-sok hullámvölgy volt, de mégis mintákká, hősökké váltak, így büszkék lehetünk rájuk. Boldog vagyok, hogy találkozhattam ötvenhat céltudatos emberrel, a könyvben leírt történetek is bizonyítják: Magyarországon bárkiből lehet bármi” – fogalmazott a könyv alkotója.

Hárman a könyv szereplői közül

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben