Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színházi élmény ajándékba

Nőnapi Hamu és gyémánt előadás a Turay Ida Színházban

2018. március 12. hétfő

A nemzetközi nőnap alkalmából Kocsis Máté polgármester egy nőkről, de nem csak nőknek szóló színházi előadás élményével köszöntötte a józsefvárosi hölgyeket. A Turay Ida Színház nézőtere március 11-én két alkalommal is megtelt azokkal a hölgyekkel és kísérőikkel, akik a polgármesteri meghívást elfogadva a Hamu és gyémánt című, Cserháti Zsuzsa dalaira épülő zenés előadásra érkeztek.

Kocsis Máté polgármester az előadás előtti köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy család számára elmondhatatlanul sokat jelentenek a nők. „Nélkülük a teljes szétesés állapotába kerülnénk mi, férfiak, akik – valljuk be – olykor hadilábon állunk az időpontok megjegyzésével és a társas kapcsolatok ápolásával. Olyan szeretetteli, gondoskodó családi közeget teremtenek, ahol jó együtt lenni, ahová jó hazamenni.

Ezúttal is szeretném megköszönni minden hölgynek, hogy biztosítja a saját családjának, barátainak azt a rengeteg gondoskodást és szeretetet, amire csak egy nő képes” – mondta az előadás előtti köszöntőjében Kocsis Máté, aki külön köszönetét fejezte ki Darvasi Ilona alapító igazgatónak, amiért a Turay Ida Színház társulatával közösen ilyen páratlan értéket teremtett a Kálvária téren.

Darvasi Ilona köszöntőjében arról beszélt, hogy a nők, lányok nélkül nincsen élet és nincsen család, de ehhez szükség van azokra a férfiakra, akik a nők mellett állnak, tisztelik, szeretik és piedesztálra emelik őket. „Értük élünk, és reméljük, hogy ők is érzik ezt”– hangsúlyozta az igazgatónő.

Titkok és érzések Cserháti Zsuzsa dalaival

Az ajándékként választott Hamu és gyémánt című előadás tökéletes nőnapi meglepetésnek bizonyult, hiszen valóban a nőkről szól. Cserháti Zsuzsa személyisége a darabban egybefonódik az emlékkoncertre készülő főhős, Fekete Henriett, sőt, bizonyos mértékig a szerepet alakító Fehér Adrienn személyiségével is, aki dalaival és életútjának elmesélésével idézi fel a félelmekkel és depresszióval küzdő, utánozhatatlan hangú magyar énekesnő emlékét. 

Cserháti Zsuzsa és a darab főhőse is ugyanazokkal a félelmekkel és szorongásokkal küzdenek, amit a legtöbb nő ismer: harc a kilókkal, a társadalmi elvárásokkal, félelem attól, hogy nem fogadnak el olyannak, amilyenek vagyunk. Felbukkannak azok a nehézségek is, amiket a különböző női szerepekben való helytállás okoz: megfelelni anyaként, feleségként, közben építeni a karriert, helytállni a munkahelyen. A darab a női lélek rejtelmeibe enged bepillantást, miközben az énekesnő utódjaként is emlegetett, lenyűgöző hangú színésznő, Fehér Adrienn előadásában felcsendülnek a legismertebb Cserháti-dalok.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben