Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jutalomjáték a Józsefvárosi Galériában

Tóvölgyi Katalin keramikus kiállítása

2018. március 12. hétfő

Izgalmas és nem mindennapi kiállítás nyílt március 9-én a Józsefvárosi Galériában. A keramikus Tóvölgyi Katalin szakmai tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban kezdte, majd a Magyar Iparművészeti Főiskola kerámia szakán diplomázott 1973-ban, azóta józsefvárosi alkotóműhelyében tevékenykedik. A megnyitóra – az elmúlt évekhez hasonlóan – ismét nagyon sokan jöttek el más kerületekből is.

A megnyitón Csenkey Éva művészettörténész méltatta a kiállító művészt: „Ünnep ez a mai nap, hiszen nagyon kevés galéria vállalkozik arra, hogy a tehetséges, ámde rejtőzködő művészeknek nyilvánosságot biztosítson, és ünnep azért is, mert találkozhatunk a művész elmúlt években született alkotásaival” – hangsúlyozta a művészettörténész. Csenkey Éva beszédében kitért arra is, hogy az elkészült művek személyes üzenetet rejtenek mindenki számára. 

A március 22-én hetvenedik életévét betöltő Tóvölgyi Katalin keramikusművész a diploma megszerzése óta tevékenykedik józsefvárosi alkotóműhelyében. „A pályám elején sokkal több olyan kerámiát készítettem, amelyek a mindennapi élethez voltak szükségesek. Azonban az érdeklődésem a belső ihletésű tartalmak iránt egyre erősebbé vált, így indultam el a képzőművészet irányába” – mondta el a korábban pedagógusként is tevékenykedő Tóvölgyi Katalin.

A tehetséges, fiatal képzőművészek kapcsán hozzátette: „Tanítani mesterséget, szakmát lehet, de az elhivatottság, és a tehetség az vagy van, vagy nincs”.

A Jutalomjáték című kiállítás április 3-ig díjmentesen tekinthető meg a Józsefvárosi Galériában.

A tárlathoz több kísérőprogram is kapcsolódik: március 23-án egy filmvetítéssel egybekötött beszélgetés, március 28-án pedig egy tárlatvezetés segít még jobban megismerni a művészt és alkotásait.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben