Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lépés a közbiztonság további javításáért

Körzeti megbízotti iroda nyílt a Százados negyedben

2018. március 19. hétfő

Józsefváros önkormányzata és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság összefogásának köszönhetően megnyílt a kerület negyedik körzeti megbízotti (KMB) irodája a Százados negyedben. A Hungária körúti rendőrségi létesítményben három körzeti megbízott áll rendelkezésre a környéken élők és dolgozók nagyobb biztonsága érdekében. Március 19-én a helyszín bejárásán Kocsis Máté, Józsefváros polgármesetere hangsúlyozta: a közbiztonság javítása folyamatos és kiemelt feladat, ezért is fordít rá az önkormányzat évről évre több forrást. Az eseményen részt vett Sára Botond alpolgármester, Danada-Rimán Edina jegyző és Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány is.

A Hungária körút 16. szám alatt, egy utcafronti helyiségben nyílt meg a kerület negyedik körzeti megbízotti irodája, amely a rendőrségnek a környéken élőkkel való személyesebb kapcsolattartását teszi lehetővé, illetve bűnmegelőzési célokat is szolgál.

A helyszín bejárásán Kocsis Máté polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat évről évre több forrást fordít közbiztonsági célokra. A tavalyi évben 137,5 millió forintot költöttek a kerületi rendőrkapitányság munkájának támogatására: beleértve a térfigyelő kamerarendszer üzemeltetését, a túlszolgálat anyagi fedezetének biztosítását, tárgyi eszközök beszerzését és a jutalmazásokat.

Hozzátette: egyre jobb a kapcsolat az önkormányzat és a kerületi rendőrkapitányág között, a közbiztosági eredményeken pedig az látszik, hogy megéri erre a területre minél több energiát fordítani.

A polgármester szerint a kerületi rendőrök figyelemre méltó együttműködést alakítottak ki az önkormányzat más szerveivel is: különösen a közterület-felügyelettel, a polgárőséggel, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal, és a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszerrel. Kocsis Máté hangsúlyozta: Józsefváros vezetése a biztonságot tűzte a zászlajára, ami az egészségbiztonság és a közbiztonság javítását egyaránt magába foglalja. Mint mondta: a közbiztonság javítása folyamatos feladat, ebben a kérdésben nem lehet hátra dőlni, mindig van mit csinálni.

„Nagy büszkeségünk, hogy már a negyedik körzeti megbízotti iroda nyílik meg” – szögezte le Molnár Gábor alezredes. A rendőrkapitány elmondása szerint csak pozitív tapasztalataik vannak a már működő irodákkal kapcsolatban, a lakosok itt közvetlenebb módon tudnak kapcsolatot teremteni a munkatársaikkal. „Heti három alkalommal – kedden, szerdán és csütörtökön 17 és 19 óra között – tartanak itt fogadóórát a körzeti megbízottak, emellett azt kértem a kollégáimtól, hogy amikor lehetőségük van rá, itt lássák el szolgálati feladataikat” – tette hozzá.

A Hungária körúton lévő iroda kialakítására és berendezésére az önkormányzat mintegy 8 millió forintot fordított. Az utcafronti helyiségben Tóthné Dolycsák Ida törzszászlós, Varga Norbert főtörzsőrmester, illetve Kántor Róbert törzszászlós tartja a fogadóóráját és látja el szolgálati feladatait.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben