Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Húsvétra hangolódva

Ünnepi készülődés a Mátyás téren

2018. március 29. csütörtök

Saját maguk által készített hímes tojásokkal és megannyi élménnyel gazdagodva térhettek haza a Kesztyűgyár Közösségi Ház előtti térről március 28-án, szerdán este a húsvéti forgatag résztvevői. A kicsiket és nagyokat egyaránt számtalan izgalmas játék, arcfestés és sok kisállat várta, sőt, még a húsvéti nyuszival is találkozhattak.

Nemcsak nyuszikat, bárányt, kecskegidát, kiscsibéket és a törpenövésű malacokat simogathattak azok, akik kilátogattak a Mátyás térre szerda délután.

A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a hagyományos, fából készült húsvéti játékokat is, köztük a mini golfot, a mágneses kirakót, a memóriatáblát, sőt még egy óriás csúzlival is célba lőhettek. Minden egyes játékot a húsvéthoz kötődő szimbólumok díszítettek.

A kézműves foglalkozáson hímes tojások készültek, az udvarban megrendezett bolhapiacon pedig számtalan hasznos holmi cserélt gazdát, miközben egy kellemes hangú, fiatal utcai énekes, Jana zenei csemegékkel kedveskedett az ünnepre hangolódóknak. A látogatókat kézműves vásár is várta: a Down Alapítvány és a Fókusz Női Közösségi Központ munkatársai és tagjai saját kezűleg készített ajándéktárgyakkal készültek.

Pál Enikő, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai igazgatója hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a gyerekek megismerjék a hagyományos játékokat, és találkozhassanak olyan állatokkal, amelyeket nagyvárosi környezetben élve kevesebb alkalmunk van ilyen közelről megismerni.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben