Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagyszabású jubileumi programok

50 éves a Józsefvárosi Zeneiskola

2018. április 03. kedd

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola a 2017/2018-as tanévben ünnepli kerületi önállóságának 50. évfordulóját. Az iskola a jubileum alkalmából nagyszabású hangversenysorozatot szervez, amelynek kiemelkedő eseménye lesz az az ünnepi gálaműsor, amelyet április 12-én rendeznek a Turay Ida Színházban.

1968-ban alakult meg a Fővárosi Zeneiskola Szervezet decentralizálásával a kerületben működő zenetanfolyamokból a VIII. kerületi Állami Zeneiskola. Az intézmény központja évtizedeken át a Somogyi Béla utcai Általános Iskolában kapott helyet, majd 1992 októberében költözött a Nap utca 33. szám alatti épületbe. Az iskola jelenlegi növendéklétszáma csaknem 600 fő. „Tanulóink elsősorban a kerületi iskolákból érkeznek, de évről évre növekszik azok száma, akik már egyetemistaként vagy felnőttként szeretnének zenét tanulni. A zenének az ember életében betöltött jelentősége egyre nagyobb ismertséget kap, hiszen képesség- és személyiségfejlesztő hatása semmi mással nem pótolható” – emelte ki Katonáné Malmos Edit intézményvezető. A Zeneiskola küldetésének tartja, hogy oktató-nevelő munkájával a legmagasabb színvonalon biztosítsa tanítványainak zenei fejlődését. Ezt támasztják alá azok a kiemelkedő eredmények is, amelyeket tanulóik budapesti, országos és nemzetközi versenyeken értek el. 

Mint az intézményvezető elmondta: az elmúlt években az iskolában komoly fejlesztések történtek. „A modern technika vívmányait mi is használjuk a különleges zeneirodalom órákon, a zenei könyvtári foglalkozásokon, vagy amikor megismertetjük növendékeinkkel a számítógépes kottagrafikát. Hangszereinket is igyekeztünk felújítani, illetve sor került újak vásárlására is” – sorolja Katonáné Malmos Edit, hozzátéve, hogy az iskola nevelőtestülete stabil, a nyugdíjba vonult tanárokat pedig mindig visszavárják. Mint mondja: köszönet illeti az iskola minden dolgozóját azért az együttműködésért és segítőkészségért, amellyel hozzájárulnak az iskola jó hírnevéhez, alkotó szellemiségéhez és kiváló eredményeihez.

Az iskola a jubileum alkalmából évkönyvet ad ki az elmúlt tíz év fontosabb eseményeiről, valamint nagyszabású hangversenysorozatot szervez, amelynek kiemelkedő eseménye az ünnepi gálaműsor április 12-én, csütörtökön 18 órakor a Turay Ida Színházban. Jegyeket az iskola székhelyén, a Nap utca 33. szám alatt lehet igényelni.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben