Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megemlékezés a Fiumei Úti Sírkertben

Hobo József Attila-estje a költő sírjánál

2018. április 12. csütörtök

A magyar költészet napján, április 11-én évről évre sokan zarándokolnak József Attila sírjához a kerületünkben található Fiumei Úti Sírkertbe, hogy születésnapján tisztelegjenek a költőzseni emléke előtt. A megemlékezők idén Földes László, Hobo A föltámadás szomorúsága című műsorát is meghallgathatták.

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által szervezett program elején Radnainé dr. Fogarasi Katalin főigazgató köszöntötte a több mint félezer főt számláló közönséget, és örömmel számolt be róla, hogy az idei immár a második alkalom, amikor a Fiumei Úti Sírkertben, József Attila sírjánál az általuk szervezett műsorral tiszteleghetünk a magyar költők előtt.

Földes László, Hobo műsorának részeként nemcsak József Attila, de több más kiemelkedő poéta, köztük Ady Endre és Pilinszky János megzenésített versei is elhangzottak a Kossuth-díjas előadóművész tolmácsolásában.

Hallhattuk többek között a Tiszta szívvel, A hetedik, a Nagyon fáj, a Levegőt, A muszáj Herkules, valamint a Négysoros című költeményeket, és a jelenlévők ötször is ráadást kértek a népszerű művésztől.

Az est végén a közönség a költészet és a zene által nyújtott élményekkel gazdagodva, ünnepi hangulatban térhetett haza, hiszen a verssel a lélek ünnepel; nemcsak A magyar költészet napján, de minden alkalommal, amikor elolvasunk vagy meghallgatunk egy-egy költeményt.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben