Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felvilágosító előadás és tájékoztató

HIV- és Hepatitis-szűrés minden kedden és csütörtökön

2018. április 17. kedd

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) közreműködésével a 2018. évi drogellenes világnaphoz kapcsolódóan felvilágosító előadással összekötött, HIV-, hepatitis gyorsteszttel végzett ingyenes szűrővizsgálatot szerveznek az április 17. és június 28. közötti időszakban, minden kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között.

A szűrővizsgálat helye a JSzSzGyK szociális helyisége, cím: 1084 Budapest Déri Miksa utca 3. (bejárat a Víg utca felől). A felvilágosítás mellett ezekben az időpontokban a Dél-Pesti Centrumkórház – Országos Haematológiai és Infektológiai Intézet molekuláris biológiai laboratórium munkatársai Dr. Ujhelyi Eszter laboratóriumvezető közreműködésével, gyorsteszttel történő ingyenes HIV- és Hepatitis C-szűrést végeznek az érdeklődők számára. Az eredmény – ami körülbelül 20 perc alatt készül el – a helyszínen megvárható, arról névre szóló leletet állítanak ki.

A vizsgálathoz – a gyorsteszt eredménye alapján esetlegesen felmerülő kezelés lehetősége miatt – TAJ-kártya és személyazonosító igazolvány szükséges. A helyszínen a vizsgálati tájékoztató elolvasása után kell a belegyező nyilatkozatot aláírni, kiskorú esetében ezt a gondviselőnek kell megtennie.

A helyszínen lehetőség lesz kérdőív kitöltésére, valamint a témában kérdéseket is fel lehet tenni. A szűrésre, a téma aktualitására tekintettel minden olyan érdeklődőt – akár a leszokás útját járó, vagy azt választani kívánó szerhasználókat is – aki szeretne HIV- és HCV-pozitivitás esetén a hatékony gyógyszeres kezelésben részt venni, szívesen látnak a szervezők. 

A részvételhez sem előzetes bejelentkezés, sem regisztráció nem szükséges. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben