Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyiküket elfogták, a társát még keresik

Férfiakat fosztott ki két fiatal nő

2018. április 18. szerda

A józsefvárosi nyomozók elfogtak egy nőt, aki tettestársával együtt azért ismerkedett meg férfiakkal, hogy kifossza őket. 20 éves társát a rendőrök még keresik, ezért azt kérik, hogy aki felismeri a képen látható személyt, tegyen bejelentést.

Egy 18 éves deteki nő és a 20 éves Oláh Martina tavaly december 16-án felment egy férfi hotelszobájába, ahol ellopta a mobiltelefonját, valamint pénztárcáját a benne lévő személyes iratokkal, pénzzel és bankkártyával együtt. A két nő bezárta a szobába a férfit, majd elmenekült a helyszínről. A szorult helyzetben lévő férfit a szálloda recepciósa szabadította ki.

Négy nappal később a két nő egy újabb férfit szemelt ki áldozatul. Kávézni hívták, és az italába kábító hatású szert kevertek. A férfi elvesztette az eszméletét és csak másnap egy kórházban ébredt fel. Ekkor vette észre, hogy az értékei eltűntek.

A józsefvárosi rendőrök a kamerafelvételek segítségével azonosították az elkövetőket. A nyomozók a 18 éves deteki nőt április 16-án lakcímén elfogták, őrizetbe vették és lopás, valamint kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a nő előzetes letartóztatásának indítványozására, és társa Oláh Martina ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Oláh Martinát felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik a 01080/4922/2017. bűnügyi számra hivatkozva, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​

Forrás és fotó: police.hu

Nyitókép: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben