Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az életmentéssel ismerkedtek

Molnárosok látogattak a Józsefvárosi Mentőállomásra

2018. április 24. kedd

Nemcsak a mentőautó belsejét vehették közelről szemügyre, de számos kérdésükre választ kaptak, sőt a mentések során használt eszközökkel is megismerkedhettek a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, akik április 21-én reggel a Józsefvárosi Mentőállomáson vendégeskedtek.

A látogatásra egy országos, sőt határon túli iskolákat is mozgósító internetes elsősegély-ismereti verseny keretében került sor, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen hirdetett meg. A megmérettetésre 5-6., 7-8. és 9-12. osztályos, nem egészségügyi szakiskolákba járó diákok nevezhettek, háromfős csapatokkal.

A Molnáros diákok szépen menetelnek a döntőbe jutás felé: a hatodikosokból álló csapat az összesített pontversenyben jelenleg harmadik helyen áll a korcsoportjában, így jó esélyük van rá, hogy a mentőállomáson végrehajtott feladatok teljesítése után az első tíz közé kerülve részt vehessenek a május 18-ai döntőn.

A látogatás során a gyerekek megismerhették a mentőautók felszerelését, megkülönböztető hang és fényjelzéseit, a betegszállításra alkalmas eszközöket, sőt kezükbe vehették az életmentő eszközöket is. A nap végén pedig egy-egy hűtőmágnest és kitűzőt is kaptak ajándékba.

Felkészítő tanáruk, Tanosné Horváth Márta a versennyel kapcsolatban kiemelte, hogy az elsősegélynyújtó szakkör tagjai a tanév során az általános iskolai tananyagot meghaladó ismeretek birtokába jutnak: önismeretük fejlődik, megtapasztalják a határaikat, gyakorlati, baleset szimulációs oktatáson alapulva fejlődnek. Képessé válnak valóban segíteni embertársaikon, példát mutatva társaiknak a társadalmi felelősségvállalás terén.

Fotó: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben