Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Vajda iskola kórusa is fellépett

Hangverseny a Nagyvárad téri református templomban

2018. április 25. szerda

Immár negyedik alkalommal adott közös hangversenyt a Vajda Péter Ének-zenei Általános Iskola gyermekkórusa és a Nagyvárad téri Református Egyházközség kórusa a Nagyvárad téri református templomban. Az április 23-ai programon a közönséget Zila Péter lelkész köszöntötte, majd Balogh Lázár kántor vezetésével egy közös éneklés alapozta meg az est emelkedett hangulatát.

Az Emlékezet Templomának is nevezett református templomban elsőként a gyülekezet kórusának műsorát hallhatták a jelenlévők.

Az évszázadokat felölelő zenei repertoárban Melchior Vulpius reneszánsz kori dicsőítő kórusműve mellett Bach Miatyánk és Feltámadt Isten szent fia című szerzeményei is elhangzottak, de hallhattuk a kortárs Máté János Mert én tudom és Gárdonyi Zsolt Isten az én szabadítóm című műveit is.

A Vajda Péter Ének-zenei Általános Iskola aranyminősítést elnyert gyermekkórusa Farkas Géza karnagy vezetésével szintén különböző korok zenéjéből válogatva állította össze műsorát. Előadásukban hallhattunk Zsigmond király korabeli zeneművet, de többek között William Byrd reneszánsz zeneszerző Tavasz kánon című szerzeményét is elénekelték, sőt, Kodály Zoltán és Karai József dalai is felcsendültek. A gyermekkórus angyali hangja mellett Hajnal Éva zongorakísérete tette teljessé az előadásokat.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben