Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szakmai nap a pedagógusoknak

Folyamatos a fejlődés a kerületi óvodákban

2018. április 27. péntek

Szakmai napot tartott április 25-én a Napraforgó Egyesített Óvoda a kerület óvodapedagógusainak. A résztvevők három helyszínen – a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, illetve a Katica és a Napsugár Tagóvodákban – hallgathattak érdekes előadásokat, többek között az esélyegyenlőségről, a projektpedagógiáról és az értékekre nevelésről. Az eseményre Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott.

A H13-ban Sántha Péterné köszöntötte a résztvevőket és elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy bárhová megy Józsefvárosban, mindenütt a kerület tehetséges gyermekeivel és az ódaadó óvónőkkel találkozik. Megköszönte a kerületi pedagógusok fáradságot nem kímélő munkáját és azt, hogy mindig szeretnének és képesek fejlődni. 

A délelőtt folyamán a H13-ban Koczor Margit köznevelési szakértő a társadalmi integrációról és esélyteremtésről beszélt. Ezután dr. Papp Miklós moráletológus boncolgatott egy igen érdekes témát: miszerint miért fontos, hogy a pedagógusok értékeket is közvetítsenek a gyermekek felé.

A harmadik előadó, Lukács-Kéméndi Ágnes tanfelügyeleti és pedagógusminősítési szakértő pedig a projektpedagógia rejtelmeibe kalauzolta el a közönséget. 

A Katica Tagóvodába érkezők Negyeláné Barna Edit logopédus előadásában a beszédfejlődésről hallgathattak előadást, míg a Napsugár Tagóvodában Kocsisné Juhász Éva segítségével a fejlesztő játékokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A délután folyamán a szakmai nap a saját intézményekben zajlott tovább, ahol az óvodai közösségek megosztották egymással a hallottakat.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A nyitókép illusztráció/Ványi Ákos, Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben