Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ingyenes parkolás és menetrendi változások

Közlekedés a május 1-i hosszú hétvégén

2018. április 27. péntek

Május 1-e (kedd) a munka ünnepe, melyhez április 28-tól egy négynapos hosszú hétvége kapcsolódik. Ez alatt a fizető parkolás szünetel. Változik a közösségi közlekedés menetrendje is a fővárosban. Az M3-as metró vasárnaptól keddig egész nap közlekedik a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között.

A hosszú hétvégén, azaz az április 27. üzemzárás és a május 2. üzemkezdet közötti időszakban autóinkkal ingyenesen parkolhatunk a kijelölt közterületeken. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságain április 30-án és május 1-jén (hétfőn és kedden) nincs ügyfélfogadás, május 2-án, szerdán 8 órától a megszokott ügyfélfogadási rend szerint működnek. Az Új Teleki téri Piac április 28-án, szombaton 6-14 óráig tart nyitva, április 29-én, vasárnap zárva tart, április 30-án, hétfőn 6-18 óráig tart nyitva, május 1-jén, kedden zárva tart.

Melyik menetrendet kell figyelni a hosszú hétvégén?

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint szombaton (április 28.) a megszokott szombati, vasárnap (április 29.) a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben. Hétfőn (április 30.) a szombati, kedden (május 1.) pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint lehet utazni Budapesten. A négynapos hétvége három napján, április 29-én, 30-án és május 1-én a kényelmesebb utazás érdekében az M3-as metró egész nap közlekedik a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. Szombaton az M3-as metró teljes vonalán, Újpest és a Lehel tér között minden nap pótlóbusz viszi az utasokat. Az M2-es és az M4-es metró mind a négy napon hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig közlekedik. Az éjszakai járatok végig a hétvégi menetrend szerint járnak majd.

A május 1-jén rendezett Nagy Futam versenyautós bemutató miatt vasárnaptól hétfőig forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvárosban. A budapesti forgalomkorlátozások megtekinthetőek erre a linkre kattintva.

Fotó: Huszár Boglárka, Nedbál Miklós/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben