Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi terek, házak is csatlakoztak a programsorozathoz

A közterekre nyit idén a Budapest100

2018. április 29. vasárnap

A Budapest100 a budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő ingyenes urbanisztikai programsorozat 2011 óta. A megnyíló házak mellett idén érdekes tereken várnak mindenkit Nyissunk a térre! mottóval, május 5-én és 6-án: a legtöbb közterületi esemény Józsefvárosban lesz.

Az idei Budapest100 során, május első hétvégéjén, 23 téren 45 ház nyílik meg több mint 150 önkéntes, a lakók és az intézmények közös munkájának köszönhetően. A Budapest100-hoz csatlakozott épületek lakói és az ott dolgozók számtalan ötlettel készülnek: bemutatják a házak múltját, beavatnak a közösségek titkaikba a közös programokon.

 

Kerületünkben a Mikszáth Kálmán, a Lőrinc pap, a Gutenberg, a Rákóczi, a Mátyás, a Horváth Mihály és a Kálvária térre hívják színes és érdekes programokkal az érdeklődőket. Többek között koncertek, beszélgetések, vezetett séták, vetélkedők, kiállítások várják a terekre kilátogatókat.

 

A közterületi programok mellett hagyományosan jó néhány lakóház is megnyitja kapuját, és például filmvetítéssel, pingponggal, közös piknikkel, bemutatókkal várja a betérőket. Többek között vezetett építészettörténeti séta lesz Budapest egyik legszebb szecessziós épületében, a Gutenberg-otthonban (Gutenberg tér 4.), a Mátyás tér 4. szám alatti Magda-udvarban vagy a Szent József-plébániatemplomban. A Kesztyűgyár Közösségi Ház (Mátyás tér 15.) Anyák-napi rajzolásra hívja a gyerekeket, a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium divattörténeti kiállítással és divat flashmobbal készül.

Minden program ingyen látogatható, de egyes programok regisztrációhoz kötöttek. Bővebb információ és részletes programok: facebook.com/budapest100; http://budapest100.hu/, ahol a letölthető programfüzet is rendelkezésre áll.

Fotók: Baranyai Attila/Huszár Boglárka, Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben