Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújult a Fókusz Női Közösségi Központ

Anyák napi fotózás a Teleki téren

2018. május 04. péntek

Anyák napja alkalmából baba-mama fotózást rendezett a Fókusz Női Közösségi Központ a Teleki téren május 3-án. Az Énidő program keretein belül megvalósuló eseményre mintegy húsz édesanya jelentkezett gyermekével.

Vidám hangulatban telt az anyák napi fotózás a Teleki téren: a napsütéses időben, háttérben a virágokkal és zöldellő fákkal gyönyörű képek készültek az édesanyákról és gyermekeikről. Hajnal Ágnes fotós megörökítette a legjobb pillanatokat, habár a gyerekek néha el-elszökdöstek a kamera elől a játszótér irányába. 

A délelőtt folyamán az anyukáknak és gyermekeiknek volt lehetőségük kipróbálni a megújult gyerekbarát Énidő közösségi teret, ahol minden megtalálható, amire csak szüksége lehet egy édesanyának, avagy nőnek. Az előtérben kávé és sütemény várja a látogatókat, beljebb pedig egy igazi pihenő kuckót találunk kanapékkal, könyvespolccal, sminksarokkal, de még varrógépet is elhelyeztek benne. Hogy a gyerekek is élvezhessék „anya énidejét”, számukra játszószobát alakítottak ki, ahol keddtől csütörtökig 10 és 14 óra között Kitti vigyáz rájuk. 

Bálint Sugárka, az Énidő program szakmai vezetője elmondta: a program lényege, hogy lehetőséget biztosít az anyukáknak arra, hogy azt tegyék, amihez kedvük van. „Keddenként pszichológus is jelen van nálunk, akitől tanácsot, segítséget kérhetnek az édesanyák. Terveink szerint pedig szerdánként védőnő áll majd a rendelkezésükre” – magyarázta.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben