Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új csillagok születtek a színpadon

Első helyezést ért el a Lakatos színjátszó szakköre

2018. május 07. hétfő

A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség és a Magyarországi Szerb Színház közös szervezésben március 20-27. között rendezték meg az idei Jelen/Lét Fesztivált, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét. A színházi találkozó keretében a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium diákjai megosztott első helyezést értek el előadásukkal.

Az eseménysor két helyszínen, a Nemzeti Színházban és a Szerb Színházban várta az érdeklődőket. A fesztivál kiváló lehetőséget adott arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek, megmutatkozhassanak a nagyközönség és a szakma előtt. A seregszemlén 18 előadás és 9 nemzetiség mutatkozott be. A nézők szerb, bolgár, horvát, cigány, örmény, szlovák, horvát, lengyel és német előadásokat tekinthettek meg.

A színházi seregszemlén a józsefvárosi Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium diákjai – Troján Tünde színjátszó szakköre – megosztott első helyezést értek el a Medúza titka című színdarabjukkal. Az előadáson a színház zsúfolásig megtelt, a darabnak nagy sikere volt, többször visszatapsolták az ifjú színészpalántákat. A szereplők – Hankó Bianka, Kótai Márk, Juhász Cintia, Juhász Zsolt, Csiki Tiffani, Mezei Nikita, Rafael Mercédesz, Baki Hajnal, Rózsa Alexandra, Nyers Dragica, Kincses Sándor, Székely Dominik, Bari Renátó, Grósz Dávid – gyönyörű oklevelet kaptak az első helyezés jutalmaként.

Fotók: Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben