Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Még lehet javaslatokat küldeni

Lakossági egyeztetés a készülő új építési szabályzatról

2018. május 10. csütörtök

Már folyamatban van a Józsefvárosi Önkormányzat új kerületi építési szabályzata és szabályozási tervének elkészítése. A témával kapcsolatban május 8-án megtartották a második lakossági fórumot, ahol kerületi lakosok és civil szervezetek képviselői fogalmazták meg véleményüket, meglátásaikat.

A Polgármesteri Hivatal dísztermében megtartott lakossági fórum első felében Beleznai Teodóra, a szabályzatot előkészítő Urbanitás Kft. településtervező munkatársa ismertette a tervezés folyamatát.

Mint mondta: az új kerületi építési szabályzat és szabályozási terv készítésére jogszabályi környezet megváltozása miatt van szükség. Hangsúlyozta: a tervezés két szakaszban zajlik, az első ütemben az általános szabályozások, valamint a Corvin, Magdolna, Orczy és Csarnok negyedek specifikus szabályozásai készülnek el.    

 

Iványi Gyöngyvér főépítész, a Városépítészeti Iroda vezetője elmondta, hogy a kedd délutáni lakossági fórum és beszélgetés rendkívül konstruktív volt. „A jelenlegi egyeztetésen elhangzott egy olyan javaslat is, hogy egy-egy beruházás során ne csak a parkolással kapcsolatos terhelés megoldása legyen feladat, hanem a fejlesztéssel együtt járó egyéb igények megjelenését is vegyük figyelembe a megváltási kötelezettség keletkezésekor – például lakóépület fejlesztésnél, tekintettel a beköltöző új családokra,  játszótér létesítésére is gondoljon az építtető” – fűzte hozzá a főépítész.

A lakosoknak május 15-ig van még lehetőségük észrevételeket küldeni a partnersegi@jozsefvaros.hu  e-mail címre. A szabályozás első ütemének képviselő-testületi elfogadása a nyár folyamán történhet meg. A második ütem tervezésekor újabb lakossági fórumot tart a Városépítészeti Iroda, amelynek fő témája a kimaradt városrészek területén az építési övezetek részletesebb bemutatása lesz.

A jelenlegi szabályozás 2018. december 31-ig hatályos, a következő év január elsejétől már csak az új szabályzat alkalmazható.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben