Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Muskátlikat és egynyári növényeket telepítenek

Virágok díszítik Józsefváros közterületeit

2018. május 15. kedd

A Népszínház utcában és a Százados úton a muskátlik kihelyezésével megkezdődött Józsefváros tavaszi kivirágosítása. A következő hetekben a kerület számos pontján ültetnek el egynyári növényeket a Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai, és több térre, utcára is kerülnek további cserepes virágok a közvilágítási kandeláberekre. A Százados úton Sára Botond alpolgármester is segített a muskátlik kihelyezésében.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is virágba borul Józsefváros: egynyári virágok és cserepes növények díszítik a környezetet. Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: megkezdődött Józsefváros kivirágosítása a muskátlik kihelyezésével a Népszínház utcában és a Százados úton, emellett a közeljövőben több közterületen és utcában – így a Mátyás téren, a Szenes Iván téren, a Vajda Péter utcában, az Orczy úton, a Karácsony Sándor utcában, a Szigony utcai parkolóban, a MÁV-telepen és az Illés utcában is – több mint ezer cserepes növényt helyeznek el a közvilágítási kandelábereken, oszlopokon.

Muskátlik a Százados negyedben 

Sára Botond hozzátette: virágágyásokat is kialakítanak a város számos pontján a Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai: a FiDo téren, a Golgota téren, a Vajda Péter utcai osztósávban, a Harminckettesek terén és a Kálvária téren is ültetnek egynyári növényeket.

„Józsefváros vezetése igyekszik zöldebbé, virágosabbá tenni a várost, ezért rendszeresen gondoskodik a terek, parkok karbantartásáról, tavasztól őszig pedig virágok borítják a közterületeket, muskátlik díszítik az utakat. 

Virágok pompáznak a Népszínház utcai oszlopokon

A Népszínház utcában immár ötödik éve kerülnek muskátlik a virágtartó oszlopokra a Blaha Lujza tér és a Teleki tér között, míg a Százados út Kerepesi út és a Sport utca közötti szakaszát 2016 óta díszítik virágok” – magyarázta az alpolgármester.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben