Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Itt minden segítséget megkapnak a gyermeküket egyedül nevelők

Hamarosan megnyílik az Egyszülős Központ

2018. május 15. kedd

Partnertalálkozót tartottak az Egyszülős Központban május 14-én, mely két hét múlva nyitja meg kapuit. Az eseményen Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány alapítója számolt be az egyszülősség problémájáról és arról, hogy hogyan segít majd ezen a központ.

Az Üllői út, Mária utca sarkán található Egyszülős Központ palettája igen színes lesz – derült ki Nagy Anna beszámolójából. Az intézmény elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre fókuszál majd, jogi, pszichológiai, munkaügyi segítséget, és mindenekelőtt közösséget biztosít az egyedülálló anyukáknak és apukáknak. Emellett rengeteg programlehetőség áll majd a gyermekek rendelkezésére, valamint a központ támaszt nyújt a „külön élő szülőknek” is, azoknak, akik csak hetente-kéthetente láthatják gyermeküket.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány alapítója az április 14-ei partnertalálkozón bemutatta, hogy miért volt fontos és hiánypótló az Egyszülős Központ létrehozása. „Főként azért van szükség a központra, mert nagyon sokan vagyunk” – jelentette ki. Mint mondta: körülbelül 300 ezer egyszülős család van ma Magyarországon, és mintegy félmillió gyermek él ilyen családban.

A beszámolót követően Csiffáry Gabriella történész izgalmas előadást tartott a közönségnek az épület múltjáról, amely 125 éve épült, sokáig medikus kávéház, majd étterem, de még borkereskedés is volt. A történeti kalandozást Kosztolányi Dezső Üllői-úti fák című versével zárta.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben