Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hej, Debrecen címmel mutatták be a Féltett kishazák hetedik kötetét

Kondor Katalin szülőhazájáról írt

2018. május 15. kedd

Hej, Debrecen – Szülőhazám, Vargakert címmel mutatták be a Féltett kishazák könyvsorozat hetedik kötetét május 11-én a Kévés Galériában. A szerző Kondor Katalin, aki a kötetben rövid visszaemlékezéseken keresztül mutatja be szülőhazáját és a hozzá fűződő érzéseit.

A Kairosz Könyvkiadó által élete hívott Féltett kishazám című könyvsorozat nagy sikernek örvend, immár kilenc kötettel büszkélkedhet. A sorozat „lírai közelítésmód és a szociografikus-riportszerű ábrázolás sajátságos elegyével mutatja fel írástudók különböző, gondosan számon tartott, bensőjükben féltett kishazáit, magyar városrészeket, kistelepüléseket, tájakat. Ezek azok a kisvilágok, bensőnk zugaiba rejtett-óvott vidékek, amelyek különösen fontosak számunkra, amelyekhez az ember gyermek- és ifjúkora vagy életének hosszabb szakasza fűződik” – ígéri az összefoglaló.

A hetedik kötet szerzője Kondor Katalin lapunknak elmondta, nagyszerűnek tartja a sorozatot, hiszen az ember személyes viszonyulása a szülőföldjéhez egészen más, mint azé, aki csak odatéved. Éppen ezért ő valóban a személyes emlékein és érzésein keresztül mutatja meg Debrecent az olvasóknak.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben