Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ők is itt kezdték

Művésztanárok koncertje a Józsefvárosi Zeneiskolában

2018. május 17. csütörtök

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola az idei tanévben ünnepli önállóságának 50. évfordulóját. A jubileumot egy nagyszabású, hat koncertből álló hangversenysorozattal is emlékezetessé tették, melynek záróakkordjaként az egykori növendékekből lett művésztanárok léptek színpadra május 16-án este, a Nap utcában lévő intézmény koncerttermében.

A másfél órás hangversenyen telt házas közönség várta a fellépő művészeket, akiknek előadásában többek között Bach, Vivaldi, Schumann és Gounod műveit hallhatta a nagyérdemű. A megszólaltatott hangszerek is széles skálát öleltek fel: a zongorák, cimbalmok, gitárok és a gordonka mellett az énekhang is felcsendült ezen az estén. A hangverseny záróakkordjaként az intézmény négy művésztanára Hacsaturján Kardtánc című művének két zongorás, nyolckezes változatát adta elő. A közönség a végén vastapssal kért ráadást a fellépőktől.

Katonáné Malmos Edit igazgató lapunknak elmondta: a tanári hangversennyel útravalót szerettek volna adni a következő generációk számára is. „Egykor mi is ide jártunk zeneiskolába, és sok szép emléket őrzünk azokból az időkből. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy később valamennyien zenei pályán folytattuk a tanulmányainkat.

A gitártrió Vivaldi G-dúr Concertóját adta elő

Bízunk benne, hogy ezzel a hangversennyel is kedvet csinálunk a következő generációknak ahhoz, hogy ők is ezt az utat válasszák, és ha elérkezik az ideje, továbbadhatjuk nekik a stafétát” – fejtette ki az intézmény vezetője. 

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben