Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közbiztonsági lépések lakossági kérésre

Megerősített rendőri és közterület-felügyelői jelenlét a Százados negyedben

2018. május 17. csütörtök

Május 11-étől 24 órás rendőri jelenlét van a Százados negyedben, amelyet nappal közterület-felügyelői egység egészít ki. A közbiztonsági lépésekre azért került sor, mert a környék lakói jelezték az önkormányzatnak, hogy a Hős utca kőbányai oldalán lévő problémás lakótömbökből újfent bódult állapotú személyek veszélyeztetik a Százados negyed békéjét.

A Józsefvárosi Önkormányzat a lakók panaszleveleire reagálva ismét egyeztetést kezdeményezett a rendőrséggel, amelynek eredményeképpen a múlt héttől fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el a Százados negyedben.

Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy minden szükséges lépést megtesznek a józsefvárosiak nyugalma érdekében. Hozzátette: Józsefváros önkormányzata és a kerületi rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és a józsefvárosiak biztonságérzetének növelésében. A városvezetés az elmúlt években kormányzati segítséggel több mint 5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, aminek eredményeképpen 2010-től felére csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. 

 „Megerősítettük azt a területet, ahol a lakosok jelezték, hogy szükséges” – mutatott rá Molnár Gábor rendőr alezredes. A kerületi rendőrkapitány azzal folytatta, hogy a józsefvárosi és a készenléti rendőri erők 24 órában teljesítenek szolgálatot a területen. „A járőrök a villamosmegállót is érintve járják a környéket, kiindulási pontjuk a Százados negyedben elhelyezett rendőrségi konténer” – tette hozzá.

Bajusz Ferenc, a józsefvárosi közterület-felügyelt vezetője kifejtette, hogy a megszokottól eltérően múlt hét péntek óta reggel 8 és este 20 óra között folyamatosan jelen vannak a területen. „A közterület-felügyelők az utcák és terek általános rendjét, valamint az önkormányzati vagyon – például a játszóterek –, védelmét végzik” – hangsúlyozta. Közölte: amennyiben a lakók rendbontást, vagy bármi szokatlant tapasztalnak, a rendőrség mellett őket is értesíthetik a 06-80-204-618-as ingyenesen hívható zöld számukon.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben