Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fontos az ebek ellátása mikrochippel

Visszavitték a gazdájához Marcust a közterület-felügyelők

2018. május 17. csütörtök

Év elején a rendőrök, ezúttal a közterület-felügyelők segítettek egy utcán talált kutyát visszajuttatni a gazdájához. Mindkét eset arra hívja fel az állattartók figyelmét, hogy érdemes chippel ellátni a kedvenceiket.

Május 17-én a Horváth Mihály téri hatósági állatorvos értesítette a Józsefvárosi Közterület-felügyeletet, hogy a Szent József templommal szemben találtak egy kikötött kutyát, amit bevittek a rendelőbe. Az orvos a közterület-felügyelők segítségét kérte, hogy a láthatóan ápolt kutyából ne váljék kóbor eb. Koltai László és Németh Kiss Gergely az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálathoz vitték be a staffordshire terriert, ahol megtalálták az állatban lévő chipet és értesítették a gazdát. A közterület-felügyelők így biztonságban hazajuttathatták a felfedező útra indult ebet.

A József utcában lakó Éva már nagyon várta haza Marcust. Mint lapunknak elmondta: a három éves kutya kihasználta, hogy nyitva maradt a folyosóra néző ablak és kereket oldott. Szerinte ezért is fontos, hogy minden kutyában legyen chip, mert ilyen esetekben hazakerül a házikedvenc „családtag”.   

Nyitókép: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

Fotó: Józsefvárosi Közterület-felügyelet

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben