Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koncert, rendőr- és tűzoltóautó, terápiás kutyák

Élménydús gyermeknap a Bárcziban

2018. május 25. péntek

A Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola gyermeknapot rendezett május 24-én. A programon fellépett Gryllus Vilmos, a gyerekek rendőr- és a tűzoltóautóba ülhettek be, emellett terápiás kutyák, valamint ügyességi feladatok is vártak rájuk.

Az Üllői úti intézménynek immár hagyományosan kiemelkedő eseménye a gyermeknap. Gryllus Vilmos évek óta rendszeres fellépője a programnak, ezúttal is nagysikerű koncertet adott az épület tornatermében.

A gyerekek az előadóval közösen énekelték a Maszkabál című dalcsokor szövegeit. A programok az udvaron folytatódtak, ahol a kiérkező csoportokat a józsefvárosi rendőrkapitányság járőrkocsija és a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárműfecskendője fogadta. A gyereksereg szép sorban beszállhatott a járművekbe és a tűzoltó, valamint a rendőrfelszerelésekkel is megismerkedhettek.

Az iskola rendőreként is szolgáló Tolnay Krisztina címzetes r. főtörzszászlós lapunknak elmondta, hogy már ötödik éve járnak ki a gyermeknapra, amelynek legfőbb célja a kapcsolattartás és a bizalomépítés. Ezúttal közlekedési ügyességi pályával készültek, amelynek segítségével a kismotorral, a biciklivel és a rollerrel közlekedők az alapvető közlekedési szabályokat sajátíthatták el.

A katasztrófavédelem munkatársai Borsos Zoltán tűzoltó százados vezetésével bemutatták a lánglovagok ruházatát és munkaeszközeit. Kicsit távolabb az Azúr Segítőkutyás Egyesület hét terápiás kutyája fogadta a kicsiket és nagyokat.

A gyermekek megsimogathatták, sétáltathatták a kutyusokat és ügyességi feladatokat is végezhettek együtt. Bernáth Zsóka, az egyesület elnöke arról tájékoztatott minket, hogy heti rendszereséggel látogatnak a Bárcziba. Mint mondta, a gyerekek nagyon szeretik az állatokkal való találkozásokat, így nem volt kérdéses, hogy ezúttal is eljönnek.

A nap folyamán még sok-sok játék és vidámság várta az intézménybe járókat: volt vattacukor, arcfestés, célbadobás és megannyi ügyességi feladat.

Fotó: Ványi Ákos, Bányai Rudolf/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben