Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nyitott szertárkapuk

Gyermeknap a józsefvárosi tűzoltólaktanyában

2018. május 28. hétfő

A VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, ahogyan az elmúlt években, idén is megnyitotta kapuit a gyerekek előtt május utolsó vasárnapján. Az apróságokra – amellett, hogy megismerkedhettek a tűzoltók munkájával és felszereléseivel – ezúttal is izgalmas játékok vártak.

Negyedik alkalommal rendezték a Nyitott szertárkapuk elnevezésű családi programot, amelyen a hivatásos katasztrófavédők munkáját könnyedebb, szórakoztatóbb körülmények között ismerhették meg a gyermekek. A Dologház utcai tűzoltólaktanya 10 órakor nyitotta meg kapuit a kis vendégek előtt, akik vidáman vették birtokba a tűzoltók főhadiszállását.

Az apróságok között többen már tűzoltójelmezbe öltözve érkeztek, jelezve a tűzoltói hivatás iránti csodálatukat. A gyerekeknek nagy élményt jelentett beülni a járművekbe, felpróbálni a tűzoltósisakot és közelről is megnézni a felszereléseket.

Az egyik legnépszerűbb feladat a vizesflakonok ledöntése a puttonyfecskendő vízsugarával volt. Itt hamar sor kerekedett, a gyerekek egymásnak adták át a fecskendőt, a vizet pumpáló tűzoltó pedig szünet nélkül a kicsik „keze alá dolgozott.”

 A legnagyobb szenzáció pedig csak ezután következett: egy próbariasztást nézhettek meg a résztvevők, amelynek során a lánglovagok a sziréna felharsonása után sorban lecsúsztak a tűzoltócsövön, beugrottak a csizmáikba, felkapták a ruháikat és az autóba beszállva már indultak is.

A résztvevők tapssal jutalmazták a gyorsreagálást bemutató próbariasztást. „Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett gyermeknapon az ország összes laktanyája megnyitja kapuit. Mi a központi programokat egy kicsit színesíteni is tudtuk.

A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány támogatása jóvoltából arcfestők is érkeztek, illetve egy kis gyümölccsel, üdítővel, lufival kedveskedhetünk a kis vendégeinek” – mondta el lapunknak Kelemen Zsolt józsefvárosi tűzoltóparancsnok.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben