Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sportversenyek, íjászkodás, foci és csillámtetkó

Ovis sportnap a FiDo téren

2018. május 31. csütörtök

A kerületi óvodásoknak szervezett egészség- és sportnapot a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, Iskolai - óvodai szociális munkacsoportja, május 31-én a FiDo téren. A program célja, az óvodákkal való jó kapcsolat ápolása mellett, a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt. A JSzSZGyK programjai mellett, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági játékokkal tették még sokszínűbbé az eseményt.

A tavasz utolsó délelőttjén gyerekzsivajjal telt meg a FiDo tér. Rengeteg szórakoztató programmal készültek a kicsiknek, a tér telis-tele volt állomásokkal.

A sorversenyek, bemelegítő torna, foci és ügyességi játékok mellett íjászkodhattak, asztalra rajzolhattak és végigbiciklizhettek – vagy kismotorozhattak – a közlekedési pályán is. A rendőrség asztalánál a közlekedési táblákat és a rendőrök felszerelését kellett azonosítaniuk, de gyönyörű színezőket is kaptak.

Gergely Tamara, a JSZSZGYK Szolgáltatások szakmai egység vezetője lapunknak kiemelte, hogy a program célja, az óvodákkal való jó kapcsolat ápolása mellett, a gyermekek egészséges életmódra való nevelése. Hozzátette: a bűnmegelőzést sosem lehet elég korán elkezdeni, ezért fontos, hogy a gyerekek már ebben a korban megismerkedjenek a rendőrökkel, kialakuljon feléjük a bizalmuk.

A park épületében izgalmas luficsata és más játékok zajlottak, ami után a csillámtetováló állomásnál pihenhettek meg a gyerekek. Persze egészséges elemózsiában sem volt hiány: nagy dézsákból almát és répát halászhattak, de kaphattak dinnyét is.

A hangulatot csak fokozta, hogy a hangszóróból végig ismerős gyerekdalok szóltak.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben