Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Hangot a térnek!”

Hatodszorra rendezik meg a Kórusok éjszakáját

2018. június 07. csütörtök

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Kórusok éjszakáját, amelynek során június 9-én ismét énekegyüttesek hangja tölti majd be a Mikszáth teret és környékét. Ezen az éjszakába nyúló estén 53 kórus, több mint 1000 énekes, 75 koncert és flashmob várja a közönséget a Palotanegyed terein, belső udvarain és erkélyein.

A rendezvény nyitányaként szombaton 16 és 17 óra között idén is „éneklő utcává” válik a Baross utca sétálós szakasza: a fesztivál fellépő kórusai 1-1 perces bemutatkozó koncerteket tartanak, egymásnak adva át a hangot. A Kórusok éjszakáján mindenki megtalálhatja a zenei ízléséhez közel álló csemegét: népzene, klasszikus és könnyűzene, kortárs és régi zene, felnőtt és gyerekkórus egyaránt szerepel a sokszínű palettán.

A szervezők meggyőződése, hogy az éneklés mindenkit felüdít, megszépít és együttműködésre sarkal, ráadásul kimondottan jót tesz az egészségnek, ezért a kóruszenét nem szabad bezárni a hangversenytermek falai közé. Idén a hazai énekegyüttesek mellett Angliából, Írországból és Szlovákiából is csatlakoznak kórusok a fellépők sokaságához. A fesztivál záróakkordjaként a Pollack Mihály téren 23.00-kor a szervezők és fellépő énekesek a hagyományt követve idén is közös éneklésre várják a közönséget.

A rendezvényre jegyeket a helyszínen, vagy a www.korusokejszakaja.hu honlapon lehet vásárolni, ahol a részletes programról is tájékozódhatnak.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben