Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vakkóstolás és bográcsozás

Családi főzőcskézés a Kesztyűgyárban

2018. június 11. hétfő

Ismét a gasztronómiáé és a jókedvé volt a főszerep a Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Családi napon június 8-án. A szokásos játékok és programok mellett idén egy meglepetésvendéggel készültek a szervezők: Meczker Tamás (Tomi), a Konyhafőnök ötödik évadának 3. helyezettje kápráztatta el a résztvevőket főzőtudományával.

A délután folyamán a gyerekek nagy élvezettel vettek részt a vakkóstolásban – ahol többek közt citromot, cukrot, kakaót és kenyeret kellett íz alapján felismerniük – és a gumimaci-, tejszínhab- és babapiskóta-evő versenyen.

De szívesen próbálták ki a krumplinyomdát és a só-lisztgyurmázást is. Persze, mint a Kesztyűgyár elmaradhatatlan elemei, volt pingpong, csocsó és aszfaltkréta is.

A gyerekek már nagyon izgatottak voltak, hiszen tudták, hogy meglepetésvendég érkezik hozzájuk, éppen ezért nagy örömmel fogadták Meczker Tomit, a Konyhafőnök főzővetélkedő ötödik évadának dobogósát.

Azonnal el is halmozták őt kérdéseikkel, elmesélték neki főzéssel kapcsolatos történeteiket, élményeiket. A szervezők segítségével egykettőre készen lett az ínycsiklandó hentes tokány, amit mindenki jóízűen fogyasztott.

Pál Enikő, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, náluk már hagyomány, hogy a nyári napközis tábor előtt egy utolsó közös főzőcskézést szerveznek azon családok számára, akik egész évben lelkesen részt vesznek a programjaikon. Hozzátette, nagyon örül, hogy az ismerős arcokon kívül érkeztek új családok is a vidám eseményre.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben