Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megalakult a józsefvárosi körzeti rendészet

Bemutatkozott a Tisztviselőtelep és a Százados negyed körzeti rendésze

2018. június 11. hétfő

A helyi lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői, a rendőrség képviselői, valamint egyházi személyek és vállalkozók részvételével szervezték meg az I. Körzeti Rendész Cafét a Százados negyedben. A június 6-án megtartott eseményen bemutatták a Józsefvárosi Közterület-felügyelet hatáskörében június elsejével életre hívott körzeti rendészetet, valamint bemutatkozott Zsohár Attila, a Százados negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze is. A kerületben dolgozó hat körzeti rendésznek a fő feladata a lakosokkal való kapcsolattartás annak érdekében, hogy az önkormányzat feltérképezze Józsefvárosban a megoldásra váró feladatokat és mielőbb választ is adjon rájuk.

Rendhagyó módon mutatták be a környéken élőknek, valamint a környékért dolgozóknak a körzeti rendészetet és a Százados negyed illetve a Tisztviselőtelep körzeti rendészét a Százados úton lévő Kis Kapucinus étteremben június 6-án.

Az eseményen Sára Botond alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője, Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője, Bajusz Ferenc, a közterület-felügyelők vezetője, valamint Zsohár Attila körzeti rendész a résztvevőkkel közösen feltérképezték a negyed előtt álló feladatokat, tisztázták a célokat, és ismertették az elért eredményeket.

Zsohár Attila körzeti rendész

Az I. Körzeti Rendész Café-n felmerült, hogy a körzeti rendészt is meg lehet hívni lakógyűlésekre, emellett szóba kerületek többek között közterület-foglalási, közlekedésbiztonsági és a Százados negyedben induló irodafejlesztéssel kapcsolatos kérdések, illetve a bölcsődei férőhelyek bővítése is. 

Mielőbbi válaszok a felmerülő kérdésekre

Sára Botond alpolgármester, a Százados negyed képviselője szerint a felmerülő kérdések nem megoldhatatlan feladatok, így dolgozni fognak azok megvalósításán.

Sára Botond alpolgármester

Az eddig elvégezett munkáról szólva elmondta: új óvodát építettek a Százados úton, megoldották a parkolási feszültséget, bővítették a térfigyelő kamerarendszert, közlekedésbiztonsági változtatásokat hajtottak végre, gyalogátkelőhelyeket létesítettek, új játszóteret hoztak létre és pályázatok útján segítik a lakóközösségeket az épületek megújításában. Hozzátette: a jövőben is azért dolgoznak, hogy az emberek minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat, és folyamatosan javuljon az életminőségük.

Danada-Rimán Edina jegyző

Danada-Rimán Edina elmondta, hogy az önkormányzatnak tudni kell válaszokat adni a lakókban, lakóközösségekben felmerülő problémákra, ezért hívták életre a körzeti rendészetet, a rendőrségen belül működő körzeti megbízotti rendszer mintájára. „A körzeti rendész, amikor szolgálatban van, mindig a területén dolgozik, a lakosok és itt dolgozók bármilyen kérdéssel kereshetik, hiszen amennyiben nem hozzá tartozik az ügy, úgy jelezni tudja az illetékesnek az észrevételeket, a mielőbbi megoldás érdekében” – tette hozzá Bajusz Ferenc.

Bajusz Ferenc, a józsefvárosi közterület-felügyelők vezetője

A tisztviselőtelepi és a Százados negyedben élő lakosok Zsohár Attilát a 06-20-297-56-06-os telefonszámon, illetve a zsohara@jozsefvaros.hu e-mail címen érhetik el. 

Felkészült körzeti rendészek álltak szolgálatba

A körzeti rendészet kialakításában és az I. Rendészeti Café megrendezésében Hegedűs Judit és Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának munkatársai is részt vettek. A szakemberek lapunknak elmondták: egy kérdőíves felmérést végeztek arra vonatkozóan, hogy milyen kihívások vannak a közterület-felügyelettel kapcsolatban, majd a kiválasztást követően felkészítették a körzeti rendészeket a rájuk váró feladatokra.

Hegedűs Judit és Molnár Katalin, az NKE Rendészettudományi karának munkatársai

A lakosok a körzeti rendészhez fordulhatnak minden olyan ügyben, ami a közterületen vagy a lakókörnyezetben problémát okoz –mint például köztisztasági, parkolási vagy közterületi alkoholfogyasztás – és a lakosság önmagában nem tudja megoldani. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben