Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Aznap felvett nyugdíját vették el

Egy idős bácsit rabolt ki három fiú

2018. június 13. szerda

A fiatalkorú elkövetők és gyermekkorú társuk egy 95 éves férfitól az aznap felvett nyugdíját vették el a Kálvin tér közelében. Az ügyészség a két idősebb srácot fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, a harmadik fiúval szemben a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

A vádirat szerint a két – elkövetéskor 15 és 16 éves – fiú és harmadik, gyermekkorú társuk 2017. augusztus 11-én nappal, a Kálvin térnél figyelt fel az idős, nehezen közlekedő sértettre. Megbeszélték, hogy megszerzik a táskáját, ezért követni kezdték a 95 éves férfit, aki közben bement az egyik közeli lakóházba. Felment a második emeletre és ott – mivel nem akarta, hogy a fiatalok megtudják, hogy pontosan melyik lakásban lakik – leült a folyosón. A fiatalkorú vádlottak leültek mellé, majd az egyikük benyúlt a férfi zakójába: ekkor ő kiabálni kezdett, ezért az egyik elkövető a sértett szájába nyúlt, és azt kifeszítette. Eközben társai átkutatták a zsebeit, és onnan kivették az idős férfi aznap felvett nyugdíját. Bevásárló táskáját is átkutatták, ahonnan némi aprópénzt vettek ki, majd mindhárman elfutottak. Miután a sértett értesítette a rendőröket, mindhárom elkövetőt rövid időn belül azonosították és elfogták.

A két fiatalkorút a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Harmadik társukkal szemben a kerületi ügyészség a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

Fotó: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben